Mind Generation oferă cursuri de matematică începând cu clasa I și cursuri de informatică începând cu clasa a II-a, până la liceu

Informatică

Pentru cei mici (clasele II – IV) avem Cursul de Programare și Algoritmi, în cadrul căruia ne jucam și punem bazele programării și înțelegerii algoritmilor, folosind pentru exemplificare platforme extrem de accesibile și captivante, cum este platforma Scratch.

Scratch este un mediu de programare vizuală, început ca un proiect al MIT (Massachusetts Institute of Technology) și care a devenit în scurt timp una dintre cele mai îndrăgite modalități de a face primii pași în programare. Scratch are în prezent o comunitate de peste 8.7 milioane de utilizatori și este tradus în peste 50 de limbi, inclusiv în limba română.

Cu ajutorul acestui limbaj se pot crea animații captivante, de la cele mai simple până la complexe, jocuri pline de creativitate sau, de ce nu, se pot rezolva probleme matematice.

Interfața este extrem de prietenoasă și sub pretextul jocului, copiii își însușesc noțiuni elementare despre algoritmi și programare.


De-asemenea, tot pentru cei mici avem pregătit Curs pentru inițiere în utilizarea calculatorului, pentru câteva dintre instrumentele de bază care se utilizează în toate domeniile: Paint, Word, Excel, PowerPoint. Desenăm în Paint, scriem o poveste în word, facem o problemă de matematică în excel, iar apoi facem o prezentare interesantă – din istorie ? Sau geografie ? Sau descoperiri științifice ? Sau o carte interesantă și eroii ei ? Fiecare cum dorește și apoi ne bucurăm sa le împărtășim în echipă !


Pentru copiii de gimnaziu (clasele V – VIII): continuăm Cursul de Programare și Algoritmi, la alt nivel: jocuri complexe și interactive, provocări din matematică și din informatică. Pas cu pas, de la jocuri și animații, cu cei mai mari abordăm și probleme matematice (geometrie, trigonometrie, algebră), aspecte de robotică, de prelucrare de date, simulări și scenarii.

Acestea împreună cu desenele geometrice spectaculoase, aduc un aport deosebit în înțelegerea ulterioară a unor capitole de bază ale matematicii: trigonometrie, axe de coordonate, grafice de funcții, simetrii, proiecții.

În cadrul cursurilor noastre accentul se pune pe înțelegere, nu pe cantitate și repetitivitate. Copiii sunt conduși spre discuții: de ce a mers în acest fel ? Ce am greșit în celălalt caz ? Pentru a înțelege logica algoritmilor, nu pentru a reține niște clișee sau rețete.

Acest curs pregătește următoarele etape de programare, cele care se vor aprofunda în liceu, și construiesc baze solide pe care să se clădească mai departe cunoștințe aprofundate în programare, aducând și conexiunile către matematică, robotică, inteligență artificială – bineînțeles toate acestea conform vârstei și nivelului.


În continuarea Cursului de Programare și Algoritmi, pentru copii de clasele V – VIII, pentru cei care au deja bazele programării și algoritmilor din cursul anterior, oferim Cursul Mobile App Inventor pentru crearea de aplicații mobile, curs care deschide perspective interesante față de unul dintre cele mai cerute domenii pe piața software.


Pentru copiii de gimnaziu se poate opta si pentru inscrierea la modulele: Modul Web Design si Securitate pe internet (cu ajutorul Google Tools) sau Modul Office (Powerpoint, Word, Excel)


Din clasa a VI-a, cei care s-au împrietenit deja cu programarea, pot participa la Cursul de programare in C++, pentru incepatori sau pentru intermediari, care se continua in liceu cu informatica si programare in C++ pentru toate clasele, inclusiv pregatire BAC sau facultate !


Un curs aparte, la care se poate participa începând din clasa a V-a și până în clasa a XII-a, inclusiv adulți, este Cursul de Web Design si Wwb Development, unde se însușesc noțiuni de bază pentru crearea unui site web iar în finalul cursului fiecare participant va avea propriul site web creat.

Detalii și prețuri


Matematică – grupe de elevi

  • Pregătire clasele I-XII pe nivel specific
  • Ședințe săptamanale sau mai dese – în funcție de nevoi;
  • Pregătire specifică pentru examenul de Evaluare Națională clasa a VIII-a;
  • Pregatire specifică pentru examenul de Bacalaureat;
  • Pregătire pentru admitere la facultate

Beneficii

  • Pregătire riguroasă
  • Adresarea exactă a nevoii și nivelului copilului
  • Abordare și atmosfera prietenoasă

 

Detalii și prețuri


Matematică distractivă

Se adresează copiilor din clasele I – V și le relevă o altă imagine a matematicii. Prin jocuri, provocări și concursuri, copiii descoperă partea distractivă a matematicii.Copiii adoră aceste jocuri logice, le trăiesc din tot sufletul, formează echipe și în final rămân cu imaginea neașteptat de plăcută a unei materii … foarte serioase 🙂 !
Cursul este organizat in timpul vacantelor, in cadrul taberelor de logica si programare cu prezenta fizica, sau separat, tot cu prezenta fizica.


Robotica

Cursurile de programare robotei sunt dedicate copiilor de la varsta de 5 ani si pana la 11 ani.
Un curs in care copiii au ocazia ca prin joc sa isi dezvolte gandirea logica, sa faca primii pasi spre programare si algoritmi, intr-un mod extrem de atractiv !
Folosim robotii Dash si Dot, care au obtinut numeroase premii internationale, la categoria cea mai buna jucarie educationala STEM pentru faptul ca ofera posibilitatea proiectelor cross – curriculum.Proiectele propuse sunt organizate sub forma de joaca.Incurajam copiii sa se joace cu informatica si logica, incurajam inventivitatea, munca in echipa, gandirea creativa, focusata pe rezultate si rezolvari, pentru a deveni adolescenti si adulti cu mintea agila, capabili sa gaseasca solutii, deschisi tehnologiei si adaptabili !Grupele sunt de cate max 8 copii, acordam atentie fiecarui participant.Detalii și prețuri