Povestea noastră

Participând la cursurile și meditațiile de matematică și informatică organizate în cadrul centrului nostru, copiii au ocazia sa cunoască și sa înțeleagă o alta perspectiva a matematicii și să facă primii pași pe drumul instruirii în domeniul informaticii.
Punem accent pe construirea unor cunoștințe solide și corecte, într-un mediu prietenos care să ajute la dezvoltarea încrederii în ei. Ne propunem ca la aceste cursuri să își găsească locul și să se simtă bine orice copil, indiferent de greutățile pe care le întâmpina la școală.

Pe parcursul orelor de informatică vor face cunoștință cu algoritmii, îi vor exemplifica prin aplicații de animație, jocuri sau desene geometrice de la cele mai simple la cele mai spectaculoase, vor înțelege ce este un program și vor realiza programe, vor învăța să gândească structurat, vor dezbate modalități de abordare, vor identifica erori și modalități de corectare a lor.
Matematica și informatica îi vor învăța deopotrivă să gândească atât sintetic cât și analitic, competențe atât de necesare în orice domeniu.

Pe cei mici, cursurile de informatică pregatesc urmatoarele etape de programare, cele care se vor aprofunda in liceu, si construiesc fundamente solide pe care sa se cladeasca mai departe cunostinte aprofundate in programare.
Pentru cei mai mari, cursurile de informatica vor fi un plus in pregatirea lor atat practica dar si teoretica, in intelegerea programarii, a celor mai noi abordari in informatica, a spiritului de echipa, precum si a disciplinelor conexe programarii propriu-zise: analiza cerintelor, design-ul aplicatiei, testarea aplicatiilor.
Le deschidem copiilor o usa spre o lume magica, interesanta, plina de provocari dar si de satisfactii !

Misiune

Suntem o echipa pasionata si ancorata in realitate, cu experienta si talent in lucrul cu copiii si ne propunem sa prezentam si sa predam matematica si informatica dintr-o alta persectiva si cu o alta abordare. Sa explicam lucrurile de baza, peste care se trece de obicei cu graba, fara sa fie aprofundate, fara sa fie intelese cu adevarat, legaturile si conexiunile dintre ele. Sa construim pas cu pas cunostinte solide si increderea copiilor in ei.

Aceste cursuri se diferentiaza prin atitudine si abordare, in primul rand. Vrem sa fim mentori prietenosi pentru acesti copii, in devenirea lor profesionala si umana.
Vrem sa deschidem o usa si sa ii calauzim pe copii intr-o lume poate partial inaccesibila sau neinteleasa.

Ne propunem ca la aceste cursuri sa isi gaseasca locul si sa se simta bine orice copil, indiferent de greutatile pe care le intampina la scoala.

Cui ne adresam ?

Copiilor care simt ca e prea dificila pentru ei matematica – ii ajutam sa se ridice.
Copiilor care nu sunt motivati sa invete matematica – le aratam frumusetea matematicii.
Copiilor care sunt talentati si vor sa descopere mai mult si sa se indrepte spre performanta.
Copiilor curiosi sa descopere informatica, intr-un mediu placut, sub forma de joaca.
Tinerilor care au ales informatica – ii sprijinim in aprofundare.
Si parintilor care vor sa ii sprijine… Colaborarea cu parintii este esentiala si poate sa aduca transformari uluitoare in evolutia copiilor.

Viziune

Calitatea este principalul focus al profesorilor nostri.
Unde ne vedem peste cativa ani ? Intr-o echipa largita de profesori, indrumatori si mentori, cu cateva generatii de elevi care si-au urmat visul – fie mai departe in liceu, fie la facultati.