Cu mult drag, pentru voi, dragi copii…

Cu mult drag, pentru voi, dragi copii…

S-a nimerit anul acesta asa, weekend prelungit inainte de examenele de Evaluare Nationala si inainte de ultima saptamana a anului scolar.

Si iata ca putem, in tihna, sa transmitem toata energia noastra pozitiva pentru cei care sunt acum stresati si emotionati, care incep maine examenele…

Va transmitem, telepatic, dar stim ca simtiti, toata “intelepciunea” noastra pe care am incercat sa v-o insuflam in orele impreuna, toata lumina gandirii, tot firul logic, si mai ales, poate ati simtit acest lucru mereu din partea noastra: nu va lasati ! Luptati pana in ultima clipa, nu spuneti “nu stiu” ! Nu renuntati la nici un minut din cele doua ore care sunt ale voastre ! Stati concentrati, chiar daca v-ati impotmolit, luati-o de la capat, mai verificati o data si inca o data !

Ganditi-va ce vi se da si ce ati putea aplica. Ce notatii sa faceti, care sa fie necunoscuta ? Incercati ! Nu iese intr-un fel, incercati in alt fel !  Poate o constructie ajutatoare ? Poate o inaltime ? Se da o bisectoare ? Ce pot sa aplic ? Unghiuri, teorema bisectoarei. Se da un raport ? Ma gandesc la asemanare… Se cere un sinus ? Ma gandesc la arii scrise in doua feluri…

Ganditi si incercati, cu pixul in mana, pana in ultimul minut. Scrieti ce ati gandit, chiar daca nu ati ajuns la liman… Poate era calea cea buna, poate vor fi sutimi, in plus. Decat sa fie foaia goala, iar voi sa iesiti cu o ora inainte de expirarea timpului…

Poate asta este cea mai mare problema: puterea si vointa de a sta doua ore pentru a face ceva, pentru a incerca de mai multe ori, pentru a o lua de la capat daca nu iese intr-un fel… Foarte repede renuntati !

Este unul dintre motivele pentru care noi nu renuntam la sedintele de doua ore si insistam ca, din clasa a VI-a, sa va antrenati sa stati focusati si cu mintea la lucru timp de 2 ore pline !

Credeti-ne pe cuvant: toti am trecut prin examene si prin subiecte pe care nu le-am stiut aborda. Diferenta a fost facuta intotdeauna de perseverenta de a cauta solutii. Iar uneori solutia vine in ultima clipa ! Am patit de atatea ori sa gasim rezolvarea corecta in ultimul minut si abia sa  ne ajunga timpul sa redactam pe foaie…

Deci daca e de dat un sfat acum inainte de examene, acesta ar fi din partea noastra: nu renuntati, cautati si iar cautati alta abordare, alta solutie !

Noi vom fi alaturi de voi cu toate gandurile bune si inspirationale !!!

Si deci asa … a mai trecut un an…  cu grele, cu bune… cu multi copii…

Stiti cati copii ne-au “trecut pragul” – metaforic vorbind, pentru ca pe unii doar online i-am cunoscut 😊 – anul acesta ? 181 de copii !!! Din septembrie 2020 pana in clipa aceasta, numarati unul cate unul !

Si da, sa stiti asa: cunoasterea, ca iubirea si ca lumina, cu cat o imparti, cu atat este mai multa !

Noi am impartit cunoastere la 181 de copii, numai anul acesta scolar.

Avem copii, fosti elevi, care acum sunt la liceu, merg la olimpiada de informatica si spun: acolo, la Mind Generation, am facut prima data informatica si datorita acelor ore am devenit pasionat de informatica !

Vor mai trece ani si acesti copii vor deveni ingineri, programatori, si vor spune: da, acolo la Mind Generation am inceput !

Si avem copii, fosti elevi care au venit zicand: urasc matematica ! Nu stiu nimic, nu inteleg nimic, nu voi putea face niciodata nimic ! Iar dupa ani de pregatire serioasa (caci nimic din ce este valoros nu se obtine usor si repede !), au obtinut la examen note pe care nici nu le puteau visa inainte !

Si din nou vor mai trece ani si acei copii deveniti acum poate profesori la randul lor, sau artisti, sau sportivi, vor spune: da, acolo la Mind Generation am inteles ca pot sa il depasesc pe “nu stiu” si sa urmez ce mi-am dorit.

Ei bine, pentru acesti copii a luat nastere Mind Generation, pentru acesti copii existam si continuam !

 

Cu mult drag, pentru voi copii, toti cei de la Mind Generation…

 

21 Iunie 2021